Αρχική Για μας Επικοινωνία

Για μας - About us

Ψηφιακός Δάσκαλος - Για μας
Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο https://e-tutor.blogspot.gr, με το όνομα "Ψηφιακός Δάσκαλος"


Με λένε Παναγιώτη, είμαι μαθητής της Γ' Λυκείου (σε λίγες μέρες δηλαδή θα είμαι), έχω έφεση στα θεωρητικά μαθήματα, και ιδιαίτερα στην ιστορία, κι έχω μια μικρότερη αδελφή την Έλσα, που φέτος θα πάει Α' Γυμνασίου.
Το όνειρό μου είναι να πετύχω στις εισαγωγικές εξετάσεις και να μπω στο τμήμα Φιλοσοφίας ή Φιλολογίας της Πάτρας (κατά προτίμηση), ώστε να γίνω καθηγητής και να διδάσκω το αγαπημένο μου μάθημα την ιστορία.

Την αφορμή για την δημιουργία αυτής της σελίδας, μου την έδωσε ο παιδικός μου φίλος, ο Περικλής, όταν μου ζήτησε τα βιβλία της Ιστορίας και της Γλώσσας, που είχε η αδερφή μου η Έλσα, στην Τρίτη δημοτικού.
Στην ερώτησή μου τι τα θέλει, μου εξήγησε ότι θα ήταν πιο εύκολο για αυτόν, να βοηθάει και να ελέγχει τον μικρότερο αδερφό του τον Νίκο, που θα πήγαινε στην Τρίτη Δημοτικού, έχοντας έτοιμες τις απαντήσεις, από ότι να κάθετε και να διαβάζει την ύλη από την αρχή.
Προχωρώντας η κουβέντα μας παρακάτω, έμαθα ότι ύστερα από έρευνα που έκανε στο διαδίκτυο, δεν βρήκε κάτι σχετικό με την λύση των μαθημάτων.

Από εκείνη την στιγμή, μου μπήκε η ιδέα και μέχρι να ξεκινήσω την υλοποίησή της, που βλέπετε μπροστά σας, μου πήρε περίπου 8 - 9 μήνες και σίγουρα δεν θα είχα καταφέρει τίποτα, χωρίς την καθοριστική συμβολή του φίλου μου του Θανάση, που έχει τρέλα με τον προγραμματισμό και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Έπρεπε λοιπόν να στήσουμε την σελίδα και παράλληλα εγώ να προετοιμάζω τα κείμενα, τις φωτογραφίες και τα βίντεο για την πρώτη τάξη που διδάσκεται ιστορία, δηλαδή την Γ' Δημοτικού. Στην πορεία, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να συμπεριλάβω στην σελίδα τα κυριότερα μαθήματα όλων των τάξεων του δημοτικού, ώστε να είναι ένας πλήρης "οδηγός επιβίωσης" για γονείς και αδέρφια, και έτσι τροποποιήθηκε ανάλογα το μενού της σελίδας.

Το μόνο που δεν είχα υπολογίσει ακριβώς, είναι ο τεράστιος όγκος δουλειάς που απαιτείται να γίνει, ώστε να μπουν όλα τα μαθήματα, όλων των τάξεων, που σε συνδυασμό με τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που θα έχω αυτήν την χρονιά, λόγο της προετοιμασίας μου για τις πανελλήνιες, κάνει την πραγματοποίηση του πολύ φιλόδοξου προγράμματος που έχω θέσει, πρακτικά ανέφικτη. Μάλιστα δουλεύοντας τα πρώτα μαθήματα και μετρώντας τον χρόνο που χρειάζεται για το καθένα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μάλλον δεν θα καταφέρω να τελειώσω κάποιο άλλο μάθημα, πέρα από την ιστορίας της Γ' Δημοτικού, και γι' αυτή θα χρειαστώ ένα με ενάμιση μήνα ακόμα.

Δεσμεύομαι πάντως, το επόμενο καλοκαίρι, που ελπίζω να είμαι στους επιτυχόντες στο πανεπιστήμιο, να ετοιμάσω όσα περισσότερα μαθήματα μπορέσω, κι έτσι να βοηθήσω κι άλλους μεγαλύτερους αδερφούς, σαν τον φίλο μου τον Περικλή, αλλά και όσους μπαμπάδες και μαμάδες έχουν το ίδιο πρόβλημα, εξοικονομώντας τους χρόνο, και κόπο.

Ελπίζω η δουλειά μου να σας αρέσει και να σας φανεί χρήσιμη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή και σχόλιο, μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα σε αυτήν τη διεύθυνση.

Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη

Φιλικά
Παναγιώτης

Υ.Γ.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να τονίσω ότι οι απαντήσεις και τα κείμενα στην ιστορία, αλλά και σε όλα τα μαθήματα που θα δημοσιεύσω, δεν έχουν καμία σχέση με οποιουδήποτε είδους λυσάρια, αλλά είναι οι απαντήσεις που είχε δώσει η αδελφή μου η Έλσα (η οποία οφείλω να πω ότι ήταν άριστη σε όλες τις τάξεις, και σημαιοφόρος στην έκτη δημοτικού), διορθωμένες και συμπληρωμένες από μένα σε όποια σημεία ήταν απαραίτητο, ώστε να είναι συντακτικά, ορθογραφικά και νοηματικά άρτιες.

Αύγουστος 2015


Ένα χρόνο μετά...

Το μόνο που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι πως, όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ... στο τέλος τα καταφέρνεις!
Ναι! Είμαι πια φοιτητής του τμήματος Φιλοσοφίας της Πάτρας.
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα έχω χρόνο να προχωρήσω το... μεγαλεπήβολο σχέδιό μου, να ολοκληρώσω τα μαθήματα αυτού του ιστολογίου.
Δεσμεύομαι πάντως, να προσπαθήσω όσο περισσότερο γίνεται.

Παναγιώτης

Σεπτέμβριος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ, αν κατά την πλοήγησή σας συναντήσετε κάποια ανάρτηση που παρουσιάζει πρόβλημα, αφήστε σχόλιο ή στείλτε μας email.